You are currently viewing האם יש קשר בין איכות למאמץ?

זה נראה שהדרך להמנע מטעויות היא להזהר יותר, לנסות ולהתאמץ יותר, יותר תשומת לב למה שאתה עושה.

לפי זה אפשר להבין שאם מנתח יהיה יותר זהיר, הוא יעשה פחות טעויות בעבודה שלו. והכלל הזה נכון גם לגבי תחומים אחרים. תהיה זהיר יותר, תעשה פחות טעויות.

סת' גודין מספר על משחק טריוויה שהוא חיבר פעם לחברת משחקים. במשחק היו 1,000 שאלות ו-97% מהן היו מושלמות. מה שאומר ש-30 שאלות לא היו מדוייקות ופגמו בהנאת המשחק.

בחבילת השאלות הבאה של המשחק עשו בחברה מאמץ יותר גדול למנוע טעויות. עם המאמץ הזה הם הצליחו להוריד 50% מהטעויות והיו רק 15 שאלות לא מדוייקות מתוך 1,000.

עדיין, לא התוצאה שהם רצו.

ואז הם שינו את שיטת העבודה. במקום לקחת כותבי שאלות שיתאמצו מאוד לא לעשות טעויות, הם חילקו את הצוות לשתי קבוצות. הקבוצה הראשונה לקחה אנציקלופדיה (כן, פעם השתמשו בזה) וכתבה את השאלות. כל אחד שכתב שאלה, צילם מתוך האנציקלופדיה את המקור של השאלה, כך שלכל אחד היתה מחברת עם עמודים שבראש העמוד היתה השאלה ובהמשך היה מודבק המקור המצולם מתוך האנציקלופדיה.

הקבוצה השנייה קבלה את המחברת עם השאלות והיתה אחראית על ייצור התשובה מתוך המקור באנציקלופדיה. בכל מקום שמישהו הצליח לתת תשובה טובה יותר מתוך האנציקלופדיה ממה שכתב המחבר של השאלה, הוא קיבל 20$.

בהוצאה הזאת של המשחק היו 5,000 שאלות. כמה טעויות יצאו עם ההפצה של המשחק?

אפס טעויות.

איך זה קרה? לא כי התאמצו יותר, אלא כי פתחו סיסטם, שיטה מובנית, שבה הדברים עובדים אחרת.

ואיך זה קשור למנתח? בחוזר משרד הבריאות לחדרי הניתוח יש סעיף שאומר שהרופא המנתח חייב לסמן באופן ברור את האיבר המנותח. במקום להתאמץ יותר לא לעשות טעויות, סיסטם של סימון במרקר, מונע אותן.

בחודשים האחרונים אני מנהלת דפים של קמפיין פייסבוק מאוד מורכב שיש בו עשרות דפי נחיתה. כל שבוע צריך לעדכן את דפי הנחיתה, את רשימות התפוצה, אוטומציות ועוד כמה סעיפים.

כשהיו בקמפיין 3 עמודי נחיתה, ניסיתי להחזיק ראש ולעבור על החלקים שצריכים שינוי בלי לשכוח כלום, כי כל טעות מובילה לנזק של מאות שקלים בפרסום.

אחר כך הבנתי שזו לא הדרך. בניתי מסמך מסודר שעובר בפירוט על כל שלב שצריך להתבצע, ומאז אין טעויות. ואפילו יותר מזה. כשכל התהליך היה מונח לי מול העיניים בצורה מסודרת יכולתי למצוא גם דרכים לייעל את התהליך ולעשות אותו יותר מהיר ופחות חשוף לטעויות.

לפעמים, במקום להגיד לעצמך "אני צריך להזהר יותר ולא לעשות טעויות" אפשר להגיד "אני צריך למצוא סיסטם לעבודה שימנע את הטעויות.

אם משהו חשוב מספיק כדי להתאמץ ולא לטעות בו, הוא מספיק חשוב כדי לבנות לו סיסטם.

כתיבת תגובה